26.07.16 г.

Лимнос - Наслади се на преживяването! Наслади се на Лимнос през всеки сезон!


Добре дошли в Лимнос, Омировият "Анемоеса" (пострадал от ветровете), земята на Хефест, Филоктет, Хипсипила и Язон.
Добре дошли в древния Диполис, в Мирина и Ифестия, в житницата на древна Атина и Византия.

Ще ви посрещне съвременникът на Троя - Полиохни, един от най-древните организирани градове с първия в света булевтерион (сграда, в която жителите на града се събират, за да вземат важни решения, засягащи общите дела). Ще ви посрещнат византийските крепости, параклисите, кошарите, разпръснатите внушителни фигури на местната каменна пластика - хармонично свързани с природата и красотата на Сталимени (името на Лимнос през Венецианския период).

Целият остров, с красивите си плажове, простиращи се на дължина от 280 км, е място с необикновена природна красота, изключително биологично разнообразие и богати на растителни и животински видове влажни зони.

Посетете нашите 32 селища, повечето от които са обявени за традиционни архитектурни селища, археологическите обекти и разгледайте ценните експонати в морския и археологическия музей!. Не пропускайте да посетите и художествената галерия!

Вкусете продуктите на "Амбелоеса" (Земя на лозята), прочутото лимноско вино, изключителните сирена, уханния мед от мащерка, местните домашни макарони "фломаря” и, разбира се, прясната риба.

Запознайте се с острова на контрастите, в който спокойствието и безгрижието се съчетават  с
множество традиционни празненства и забавления.
Насладете се на усещането за свобода, 
на гостоприемството на мястото и отзивчивостта на неговите жители, на специфичния чар на всеки от четирите сезона!

Няма коментари:

Публикуване на коментар