16.07.13 г.

Хавули - екзотичният плаж

Хавули e един от най привлекателните и екзотични плажове на остров Лимнос - фин пясък, кристално-чисти води, ивица с дължина 300 метра. 


Тук, като че ли самата природа се е погрижила за спокойствието на гостите. Водите на Хавули са предимно "тихи", тъй като китното заливче е с югозападно изложение и предпазено от северните и северозападните ветрове, които често духат на острова.

Тук дивата и същевременно космополитна среда се съчетават по един уникален начин.
Гостите могат да поплуват в прохладните води, да се отпуснат на шезлонгите под чадъри, покрити с естествени палмови листа, да се насладят на екзотичната гледка.За приятното прекарване се грижи и едноименният плажен бар "Хавули", който ще ви предложи, разбира се, узо със специално мезе по гръцки, студена бира в ледени чаши, други алкохолни и безалкохолни напитки, коктейли, закуски, въобще всичко, което допринася за часове на безгрижие и наслада, далеч от напрежението на цивилизацията. 

Също така, можете да играете плажен волейбол или футбол на пясъка.
 
 

Но и децата ви няма да скучаят, разбира се! 


Как да стигнете до Хавули?

Намира се на 4 км южно от второто по големина селище на острова - Мудрос. Ето защо, независимо в коя точка на Лимнос се намирате, първо трябва да стигнете до Мудрос.

Вижте Havouli, Moudros 814 01, Limnos, Greece на по-голяма карта

В картата виждате обозначен в синьо маршрута от Мирина - главното селище и пристанище, на което ще акостира фериботът, докарал ви на острова (освен ако не сте дошли по въздух). А в оранжево е маршрутът от плаж Керос на изток - познатия на повечето българи, посещавали Лимнос, заради екстремните спортове.
Щом стигнете до Мудрос и пресичате градчето по главния път, водещ към пристанището, преди него има табела, сочеща наляво към Хавули. След около 1 километър се отклонявате от асфалтирания път вляво (за което също има табела). След по малко от 3 км черен път, виждате табела сочеща в дясно, завивате и стигате до въпросния плаж.  Характерно за о-в Лимнос е, че за да стигнете до най-хубавите места, трябва да минете по черен път! Но нали някой бе казал: „Няма лесен път до мястото, където си струва да стигнеш.” Гледката която ще видите, както и незабравимите мигове, които ви очакват, ще ви възнаградят и накарат да възкликнете: 
Е, заслужаваше си!Препоръчваме ви, преди, или след посещението в Хавули, да посетите "Шарените скали", които се намират в района и ще е истински пропуск, ако не се насладите на живописната гледка - мястото където "Бог е рисувал върху скалите", както казват местните хора за тях.
Ето как ще стигнете до там (в жълто са шарените скали):

Вижте Хавули - Шарени скали, Limnos на по-голяма карта


Посетете страницата на Beach Bar Havouli в Фейсбук 
Ще ви стане интересно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар