19.03.12 г.

Остров Лимнос - място на контрастите

Златист пясък, обли камъчета, кристално чисти води, причудливи скални образувания, обграждащи пясъчниците, и това е само началото. 


Скоро откриваш, че плажовете на Лимнос имат живот, спомени, верни приятели, но най-вече имат своя собствена индивидуалност. 

По протежение на 280 км крайбрежна ивица можете да срещнете организирани плажове, където да се насладите на гмуркане с всички удобства и други атракции, 


 ... но и пусти безлюдни плажове, където да се отдадете на летните мигове само с компания по ваш избор. 

Всеки плаж очарова по своя начин ценителите на природата, любителите на водните спортове, рибарите.

  Самобитен израз на забавление и щедро гостоприемство се срещат във всяка точка на острова.

 
Лимнос е подходящ за млади и не толкова млади двойки и семейства, за изследователи, но и за любители на спорта.За тези, които търсят морски приключения

От крайбрежието Керос навътре в морето, на дълбочина от 7 до 8 м., се намират останките на военен кораб. В южната част на полуостров Вриокастро, на разстояние от около 800 м. от брега и на изток от риф Вина, в района на селището Плака, са открити останки от потънал древен град. Потънал древен град е намерен също и навътре в морето при източния бряг в морската зона Митонес, в района на Плака. За съществуването на останките е съобщено за първи път от Шоазьол-Гуфие през 1785 г., който ги отъждествява с Омировия град Хриси, потънал през 197 г. пр. Хр. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар